zondag 31 mei 2015

Het grote debat omtrent de correcte zodiak: siderisch of tropisch ?

Dit is een discussie waar ik van hou en die eigenlijk door elke astroloog zou moeten opgevolgd worden omdat er zoveel onwetendheid over bestaat. Het is ook geen (mentale) kwestie in de aard van "zie je wel, ik gebruik toch wel de correcte", want dan is dat slechts een duaal/binair keuze die evengoed de andere richting op kan gaan naargelang de grillen van het eenzijdige analytische denkvermogen. Neen, we (astrologen)  moeten dieper gaan en een bewuste keuze maken ..

Dit is een uitnodiging om mee te doen aan dit debat zodat het Licht en de Waarheid kunnen naar boven komen. Dit is geen discussie over horoscopen, maar over de visie en de essentie van astrologie die ons terugvoert tot de Indische Vedas, de bakermat van astrologie (en niet Mesopotamie zoals door veel astrologen verondersteld wordt).

Een controversieel onderwerp maar tevens zeer edukatief: https://www.facebook.com/lori.tompkins.81



Sidereal or Tropical Zodiac?

De verschuiving tussen de siderische (constellaties) en de tropische zodiak is in deze tekening  te zien.De zogenaamde siderische zodiak is geen zodiak in de ware zin van het woord, doch wordt toch door miljoenen astrologen in de wereld gebruikt.