zaterdag 9 mei 2015

De eenheidscirkel en voorbeelden van sacrale geometrie

De geometrie van de cirkel en het negendelig getallenstelsel doen ons perplex staan over het de unieke kosmische verbanden tussen de Zon, de Aarde en de Maan. Naast ruimtelijke geometrie zijn er ook unieke toepassingen van de "geometrie van tijd".

"God geometriseert" zei de Griekse filosoof Plato (4e eeuw v. Chr). Ik heb zo de indruk dat hij veel meer was dan een interessant filosoof. We kunnen van die goddelijke patronen een glimp opvangen door de geometrie ervan met behulp van de cirkel en het negendelig getallenstelsel bloot te leggen, zowel ruimtelijk als in tijd of de geometrie van tijd.

De Zon is de leidende ster van ons Zonnestelsel. Geen wonder dat haar fysieke geometrie een sleutel is tot heel wat geheimen. Zo is de straal van de Zon (432000) de sleutel tot het in kaart brengen van de grote tijdperken (tijdcycli) van de Aarde zoals we later zullen zien.

Maar laten we eerst even stilstaan en ons verwonderen over een paar kleine toepassingen van ruimtelijke geometrie:
  • 432000 (9) = de straal van de Zon in mijl = 360 * 1200        
  • 3960 (9) = de straal van de Aarde in mijl = 360 * 11                         
  • 1080 (9) = de straal van de Maan in mijl = 360 * 3         


We zien dat deze fysieke eigenschappen allemaal veelvouden zijn van 360 (9) ! Vanuit een ruimer perspektief gezien - niet vanuit een puur wiskundige standpunt - zien we dat de cirkel van 360 graden, het symbool bij uitstek van eenheid, als een constante (360) naar voren komt. 
Niet alleen is in al deze vormen 360 (9) de geometrische constante, maar door reduktie van 360 zien we dat het zaadgetal 9 naar voren komt en zoals we weten uit vorig artikel (Is er een heilige code ingebed in ons systeem van getallen ?is 9 equivalent aan de dynamiek van het bestaan of universum, de zichtbare manifestatie, kortweg aan de Materie. 


Indien we Zon, Maan en Aarde zouden bekijken, niet als louter objekten, maar als uitdrukkingen van een levend verhaal, een verhaal dat tot ons spreekt in termen van eenheid en harmonie, dan is er maar één conclusie mogelijk: onze lotsbestemming is er één van eenheid, harmonie en perfektie met de Zon als levend symbool. 

Getallen en symbolen, indien vanuit een ruimer perspektief bekeken, liegen niet, want ze hadden totaal andere afmetingen kunnen hebben, en vertellen ons over onze uiteindelijke lotsbestemming, de dynamische progressieve expressie ervan overeenstemmend met het getal 9. 

Of is het toevallig dat in de astrologie het teken Boogschutter (bekend als het dynamische man-paard teken) het negende teken van de dierenriem is ?

Is het toeval dat de astrologie werkt met negen hemellichamen ? Ja, vroeger waren het er zeven, maar NU - in ons huidig stadium van evolutie - zijn het er negen (de recente discussie tussen astronomen over Pluto daargelaten want die is oppervlakkig en weinig relevant).



De afstanden tussen Zon, Aarde en Maan
 zijn zodanig, dat tijdens een totale eclips
de Maan volledig de schijf van de Zon bedekt
.
Deze wonderlijke geometrie zien we ook als we zonne-eclipsen naderbij bekijken. De Maan past tijdens een totale eclips namelijk exakt in de schijf van de Zon ! 









Wat een wonderlijk toeval ! Het zou interessant zijn die verhoudingen eens te bekijken in termen van reële afstanden.


De traditionele visie uit de Hindoe leer ziet de Yuga's
als een opeenvolging van jaren.
 
De meer dan kers op de taart is echter als we diezelfde sleutel - 432000 - nemen als basis voor de Yuga's, de zogenaamde grote tijdperken van evolutie van de Aarde. Zoals bekend uit de Hindoe-traditie, zijn deze Yuga's gebaseerd op datzelfde getal. 


Het resultaat zijn vier hoofdtijdperken van honderduizenden jaren waarbij onze eigen tijden in het laatste of zogenaamde duistere of Kali-Yuga vallen. 

In mijn kursus "Zitten we in het Duistere tijdperk ?" gaan we hier dieper op in en zien we een andere manier om die sleutel van 432000 te gebruiken, gebaseerd op de Precessie van de Equinoxen, met als resultaat het in kaart brengen van alle grote tijdperken - van Lemurie tot Atlantis tot ons eigen Vissen en Waterman tijdperk in één harmonisch geheel !! [1]

Enkele voorbeelden:


  • 1 cyclus van de Precessie = 25920 jaar; 2+5+9+2+0 --> 9
  • 25920 = 1 cyclus van de Precessie van de Equinoxen = 12 x 2160 = 12 maal de diameter van de Maan
  • 25960 = 360 * 3600 = 360 * 60 * 60

[1] Gebaseerd op het supramentale werk van Patrizia Norelli-Bachelet