donderdag 10 september 2015

September, de dynamische (hektische) negen maand

De 9e maand september is begonnen ! Dynamisch, hektisch, vallen en opstaan en weer vooruit stormen … of als een pudding in elkaar zakken, voor even dan toch !

Er zijn misschien zoveel dingen die op je afkomen. Hebt u de eerste dagen van september ook zo ervaren ? Zoja, ze is nog maar begonnen !

We kunnen al eens lachen om al onze problemen, onze propvolle agendas en ons teveel hooi op de vork willen nemen. Dat alles hoort bij de negende maand en het getal 9. Het betekent een nieuwe start, het vooruit willen gaan, het initiatief nemen, de beuk erin enz. en  natuurlijk af en toe stilvallen, terug overeind krabbelen om ... terug vooruit te stormen …

Het is pure Ram/Mars energie, krachtig, soms wild, onbesuisd en vaak zonder veel nadenken (impulsief) maar vooruit gaan moet het zeker, soms ten koste van andere dingen of van onszelf.

Het getal 9 is een heel speciaal getal, zoals ik in vorige artikelen al probeerde uit te leggen. Maar deze maand kan je er iets van in de praktijk van alle dag ervaren en de betekenis ervan bevestigd zien. Een betere manier is er niet om te leren apprecieren wat de levende kracht is van getallen.

Vandaag is bovendien een 9-dag (10/09/2015) en er is er nog eentje op 19/09/2015 en op 28/09/2015 waardoor de (dubbele) 9-energie nog versterkt wordt. Volgend jaar zullen we in de maand september er een driedubbel 9-gevoel aan overhouden want 2016 is immers ook een 9-jaar met een "explosief" potentieel zoals de tekening hiernaast van het Aries/Ram symbool aangeeft.

Natuurlijk moeten we dit alles wat nuanceren. Alles heeft zijn positieve en negatieve kanten of zijn oppervlakkige en diepere lagen. Je kan dus met deze energie puur onbewust (oppervlakkig) omgaan en meegesleurd dreigen te worden in een kolkende stroom tot je op je grenzen botst en verplicht bent om gas terug te nemen of misschien de weerslag ervan later zult ervaren . Zo kan je jezelf ook schade berokkenen, we zullen het maar collateral damage noemen. Dit is de oppervlakkige of explosieve kant van de 9-energie. De andere kant is de ware vernieuwing die ontstaat door verdieping, het planten of ontspruiten vanuit een zaad dat een nieuw proces, een nieuwe cyclus op gang brengt.

Indien we bewust om leren gaan met de kracht van getallen en onszelf durven verruimen, krijgen we een heel andere kijk op de zaak. Wat zit er achter die getallen en waarom zijn ze de brug tussen hoog en laag, tussen innerlijk en uiterlijk ? Oude beschavingen waren zich daar bewust van (zie kursus) maar onze beschaving reduceert getallen (in onze opvoeding) tot dode mathematische objekten zonder een hogere (universele) betekenis. Het gevolg is een complete scheiding tussen innerlijk en uiterlijk, tussen geest (0) en materie (9), de vloek van onze moderne tijden.

Conclusie: wat in onze moderne wetenschap als "pseudo" gebrandmerkt wordt, wordt door de praktijk tegengesproken, namelijk dat getallen wel degelijk correspondentie/overeenkomt/resonantie hebben met concrete ervaarbare dingen, in dit geval uit zich deze energie gedurende de maand die ermee correspondeert (wetten van correspondentie), maar andere voorbeelden zijn daarvan te geven. Of wat dacht je van mensen die als geboortegetal 9 hebben ? Die moeten september toch als speciaal ervaren ?

Onze 9e Manifestatie


Als men dat nog verder verruimt en in het licht van de nieuwe kosmologie en astrologie bekijkt, dan ziet men dat we zelfs in een uniek tijdperk van 9-energie leven dat zich over duizenden jaren uitstrekt en overeenstemt met het teken Boogschutter, het 9e teken van de zodiak (zie kursus tijdperken). Onze moderne tijden vormen daarin een soort climax, een overgangsfase waarin er van ons gevraagd wordt om dringend een nieuw bewustzijn te ontwikkelen of ... voorgoed ten onder te gaan. Alles hangt af van het feit of we bereid zullen zijn om bewuster te worden en te verruimen. 
Niet "Ik denk dus ik ben", het oude motto, maar eerder "Ik ben bewust dus ik word".