maandag 9 februari 2015

De overgang naar het supramentale eenheidsbewustzijn

Van de mysterieuze "369" naar het supramentale eenheidsbewustzijn ? Maar getallen zijn de brug tussen de kosmos en de Aarde, tussen de uiterlijke en de innerlijke wereld. Sterker nog, we moeten niet al te ver in onze geschiedenis gaan zoeken om een concrete visie over dat supramentale eenheidsbewustzijn te kunnen vinden. 

Het vorige artikel toonde aan dat er toch nog enkele witte raven bestaan die zaken van revolutionair belang durven blootleggen. Ook dit artikel zal aantonen waarom dit van zo'n cruciaal belang is voor onze toekomst. Maar waarom blijft onze moderne wetenschap zo stug onwetend over dit alles op een moment in onze geschiedenis dat onze Aarde kreunt onder een existentiele krisis als nooit tevoren ? Moet dan werkelijk alles aan een dominante materialistische visie worden opgeofferd ? En als het ook werkelijk anders kan, waarom dan met zijn allen als blinde lemmings naar de afgrond van het materialisme rennen ?

Het vorige artikel (link) maakte duidelijk dat er met het getal negen en het getallensysteem dat erop gebaseerd is iets heel bijzonders aan de hand is. Volgens de bijbehorende video vertoont het getal negen eigenschappen van zowel "alles" (onze uiterlijke manifestatie) als "niets" (de oorsprong ervan). Vanuit spiritueel oogpunt zijn getallen de brug tussen onze uiterlijke manifestatie en de innerlijke wereld (innerlijke dimensies). De merkwaardige eigenschap van het getal negen wijst in de richting van een relatie tussen de twee – als het ware de brug die beide verbindtook al wordt dat niet met zoveel woorden in de video gezegd. Maar de verwijzing naar "niets" is eigenlijk een manier om te zeggen dat we niet weten wat het eigenlijk is. Dit artikel gaat nog een stap verder en bekijkt dit zeer belangrijke thema vanuit een ander perspektief (= niet louter wiskundig). We zullen aantonen hoe deze getallensymbolen deel uitmaken van een revolutionaire "formule" die beschrijft hoe dat eenheidsbewustzijn in principe hier op Aarde tewerk gaat, met andere woorden hoe materie en geest EEN zijn, een eenheid vormen. Dit is revolutionair omdat we in een materialistische wereld leven waar het de gewoonste zaak van de wereld geworden is dat de twee GESCHEIDEN zijn, met alle negatieve gevolgen vandien en een wereld die voortdurend in een krisisspiraal verkeert. Zelfs de meest materialistische wetenschapper zal moeten toegeven dat zelfs hij of zij niet weet hoe deze neerwaartse spiraal te stoppen. Maar bestaat er een in dit verband een overkoepelende visie of is al die op het eerste gezicht vreemde symboliek maar uit de lucht gegrepen ? 

Verrassend genoeg moeten we inderdaad niet al te ver zoeken om zo'n bestaande visie te kunnen vinden waarbij we zullen zien dat het principe van de 369 inderdaad een zeer interessant spoor is dat zowel door Nikola Tesla en nu ook door de ontdekkers van de vortex wiskunde naar voren is gebracht. Deze visie is zonder twijfel de visie over de supramentale manifestatie - de overgang van ons huidige overwegend mentale bewustzijn naar het supramentale eenheidsbewustzijn. Het resultaat dat hier wordt voorgesteld - als inleiding uiteraard - is het herculeswerk van een reeks van vier evolutionaire avatars die in een periode van ongeveer een kleine eeuw dit werk hebben geinitieerd en tot in detail uitgewerkt. 


Het supramentale bewustzijn is het eenheidsbewustzijn dat in de Indische Veda - de oudste spirituele geschriften waarover de mensheid beschikt - beschreven werd als het Zonnebewustzijn. De manifestatie van dit Zonnebewustzijn op onze Aarde (de supramentale manifestatie) voltrekt zich in onze tijd volgens een reeks van geordende fasen. De Indische Yogi Sri Aurobindo en de Moeder van Pondicherry waren de grondleggers van de eerste twee fasen, terwijl de voorbije 40 jaar de derde fase werd en wordt uitgewerkt door Patrizia Norelli-Bachelet [1].  

[1] Sommige aanhangers van het werk van Sri Aurobindo blijken jammer genoeg heel veel moeite te hebben met het feit dat er iemand na Sri Aurobindo en de Moeder hun werk verderzet. Het geheel van kennis die de laatste 40 jaar door Patrizia Norelli-Bachelet werd geopenbaard werd, is echter zo overdonderend en samenhangend dat elke poging tot ontkenning of negeren gewoonweg irrelevant is geworden

Ware eenheid is niet hetzelfde als "eenheid in diversiteit". Dat is op zich wel belangrijk maar zeker geen garantie voor het bereiken van ware eenheid omdat er een centrum ontbreekt dat alles kan samenhouden. Een nieuw, waar eenheidsbewustzijn is het enige dat bij machte is om ware eenheid - de eenheid tussen materie en geest - daadwerkelijk te realiseren. Anders blijven pogingen tot "vernieuwing" steken op het mentale niveau of meer van hetzelfde. We willen echter niet steeds meer van dezelfde oude patronen, maar iets compleet nieuw, iets dat in staat is een antwoord te bieden op al onze problemen en al onze vragen, dat een definitieve uitweg uit de grote Malaise kan bieden en bij machte is om ons te tonen hoe we definitief  uit de neerwaartse spiraal waarin we reeds vele eeuwen zitten en die nu tot een climax komt, kunnen geraken zonder telkens weer een destruktief scenario te moeten ondergaan (wat in het verleden meermaals gebeurd is).

Toen Sri Aurobindo door middel van zijn yoga op zoek was hoe hij dat supramentale bewustzijn op Aarde en in zijn lichaam kon brengen, sprak hij op een bepaald moment letterlijk over een "mathematische formule" die hij had ontdekt:

'Now I have got the hang of the whole hanged thing ‒ like a very Einstein I have got the mathematical formula of the whole affair (unintelligible as in his case to anybody but myself) and am working it out figure by figure.' 

'Nu heb ik het ganse probleem onder de knie  - gelijk een echte Einstein heb ik de mathematische formule van de ganse zaak (onbegrijpelijk voor eenieder behalve mezelf) en ik ben bezig ze cijfer voor cijfer aan het uitwerken.' 

Die exakte formule waarover hij het had is vandaag geen geheim meer maar kon enkel worden gevonden door iemand die dezelfde yoga als hemzelf doorleefd heeft. Het was met name Patrizia Norelli-Bachelet die zijn formule expliciet heeft uitgewerkt en in haar eigen speciale werk heeft geopenbaard. Zij noteert ze in verkorte vorm als volgt: 9-6-3-0/1. We zien onmiddellijk dat alle ingredienten die we eerder gezien hebben er integraal deel van uitmaken en zullen later zien hoe we deze revolutionaire formule kunnen toepassen op zowel onze collectieve als onze individuele evolutie zonder materie en geest van elkaar te moeten scheiden. Ze geeft een antwoord op de vraag waarom we bestaan en wat onze lotsbestemming is. En omdat ze het evolutieproces naar dat eenheidsbewustzijn toe beschrijft, is het dan ook niet verwonderlijk dat ze gevisualiseerd wordt met behulp van het enige symbool dat ware eenheid uitdrukt: de cirkel. De cirkel bestaande uit het centrum (0) en de periferie (9), die in feite één zijn. Alles komt voort uit dezelfde bron en alles IS ook die bron, dat zogenaamde "niets". Wijzelf zijn zowel het alles als het niets dat helemaal geen "niets" is ! Het is de Oorsprong, de Oergeest, de Heilige Drievuldigheid, het Zelf, maar dan continu altijd en overal aanwezig, hier en nu, in onszelf en in de wereld. Er is geen scheiding, hoogstens een harmonische overgang van het één in het ander en van het ander in het één (een mooie woordspeling). Tesla was dit mysterie op het spoor maar werd niet geloofd, net zoals de ontdekking van die wiskundigen vandaag genegeerd wordt. De reden van die negatie zien we later nog.

Een beetje geleerder gezegd, het is de universele formule die het "DNA" of de evolutionaire matrix van het supramentale eenheidsbewustzijn beschrijft.



Voor wie iets van spiritualiteit kent, is een voorbeeld dat kan helpen bij het begrijpen van de symboliek dat van de universele A-U-M mantra. Onuitgesproken is deze mantra als een baarmoeder (het centrum van de cirkel of het getal 0, het zogenaamde niets).  Binnenin de baarmoeder ligt de heilige drievuldigheid, de 369, nog onzichtbaar (ongemanifesteerd), maar niettemin klaar om geboren te worden wanneer we het AUM op onze adem spreken of zingen. 

Nog anders gezegd, de 369 is een weergave van de drie niveaus van ons bestaan: 9, het Transcendente, 6 het Kosmische en 3 het Individuele niveau. Ze staan tevens bekend als de 3 gunas uit de vedische (maar ook westerse) astrologie: creatie (rajas), preservatie (sattvas) en destruktie/dissolutie (tamas) die op hun beurt overeenstemmen met de 3 tekens: Aries, Leo en Sagittarius.  

Het is de formule van het oneindige scheppingsproces met de nul/negen (0/9) als brug tussen de innerlijk en de uiterlijke wereld en de "1" als het niveau van onze uiterlijke manifestatie. We zullen in een volgend deel de dynamiek van deze formule bestuderen of hoe het statische plaatje van hierboven tot leven komt. 

Maar vast staat dat Nikola Tesla eigenlijk de evolutionaire matrix op het spoor was, wat zijn uitzonderlijke maar ook vaak miskende genie nog eens bevestigt.